dinsdag 26 januari 2010

Themalunches e-mailmarketing

E-mailmarketing is anno 2010 niet meer weg te denken uit de meeste marketingstrategieën. Het is een prachtig middel om op efficiënte wijze in contact te komen met klanten, prospects, leden, of welke andere groep contactpersonen men ook maar wil benaderen.

Ondanks, of misschien juist wel vanwege, het bovenstaande is e-mailmarketing een omstreden wijze van communiceren. Dat heeft te maken met het feit dat het (helaas) door een aantal partijen verkeerd wordt toegepast. Iedereen die e-mail gebruikt, kent ongetwijfeld de aanbieders van allerlei genees- en genotsmiddelen, of de prijsvragen die gouden bergen en / of verre reizen beloven. Oftewel: Spam.

Daarnaast spelen allerlei wet- en regelgevingen een rol. Ondernemers willen vaak wel een nieuwsbrief versturen, maar worden geconfronteerd met regels van de overheid enerzijds, en dreigementen van verontwaardigde lezers anderzijds.

Om e-mailmarketing effectief toe te passen, is het belangrijk dat men exact weet wat het inhoudt, waarom men het gebruikt (of juist niet zou gebruiken), wat de mogelijke resultaten zijn, en welke factoren het succes ervan bepalen.

Als deelnemer aan een thema- netwerklunch of miniseminar ontvangt u informatie over e-mail marketing, met name het hoe en waarom. Resultaten van een e-mailmarketingcampagne zijn meetbaar en geven direct inzicht  in de belangstelling voor uw bericht of product. Vragen die o.a. behandeld worden, zijn:

- Hoe verstuur ik een nieuwsbrief en wat moet ik erin zetten?
- Hoe meet ik het succes van mijn campagne en hoe benut ik de leads?
- Hoe integreer ik e-mailmarketing met mijn andere communicatie-uitingen?

De themalunches en mini seminars zijn interactief, zodat er veel gelegenheid is voor uw vragen.


Kijk op de kalender van Netcircuit of op de website van Nieuwsbriefland voor een themalunch e-mailmarketing bij u in de buurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten