donderdag 2 september 2010

Review E-mailmarketingtool: MailCamp

Deze maand in de serie serie reviews van e-mailmarketingtools: MailCamp! MailCamp opereert vanuit Amsterdam en opent eind 2010 een vestiging in het Spaanse Barcelona. Als je zelf ook een tool kent die ik absoluut eens onder de loep moet nemen, laat het me dan weten!

Functionaliteiten
MailCamp is een uitgebreid pakket: naast de gebruikelijke functionaliteiten is het mogelijk om gebruik te maken van autoresponders (berichten automatisch laten versturen n.a.v. bepaalde gebeurtenissen), enquêtes, dynamische content (inhoudsblokken opgeven die vervolgens d.m.v. replacers eenvoudig ingevoegd kunnen worden waar men maar wil)  en split testing (twee varianten van een nieuwsbrief aanmaken, deze beiden naar X% van de adreslijst sturen en de beste variant verzenden naar de rest van de adreslijst).

Gebruikersvriendelijkheid
MailCamp is een prettige applicatie om mee te werken. De verschillende functies staan op een logische wijze ingedeeld, met elk een duidelijk stappenplan. Bij het bepalen van instellingen worden begrijpelijke keuzemogelijkheden geboden. Bij het aanmaken van enquêtes is het mogelijk om onderdelen vanuit een lijst te slepen naar het enquêteveld, dus er is goed nagedacht over het gebruiksgemak.

De enige kanttekening in dit opzicht is dat de pagina’s met extra uitleg over de tips die door MailCamp gegeven worden, in het Engels geschreven zijn, terwijl de voertaal gewoon Nederlands lijkt te zijn.

Aantrekkelijkheid
Op dit punt is weinig bijzonders op te merken. MailCamp oogt fris en zakelijk, precies de sfeer die een e-mailmarketingapplicatie behoort te creëren.

Support
De eerste stap qua ondersteuning is al de heldere uitleg van functionaliteiten in de applicatie zelf. Daarnaast staan bovenin het scherm telkens willekeurige tips die soms ook verwijzen naar tutorials.

Verder is een training en een half jaar support inbegrepen, daarna kan men support per jaar of per uur bijkopen MailCamp biedt ook (betaalde) trainingen, indien gewenst op locatie.

Overige opmerkingen
MailCamp wijkt wat één aspect sterk af van de voorgaande pakketten in deze serie. MailCamp wordt namelijk geïnstalleerd op een eigen of gehuurde server, waarbij na de installatiekosten verder uitsluitend support (het eerste half jaar inbegrepen) en eventueel hosting in rekening gebracht worden.

Verder valt op dat de applicatie af en toe traag loopt. Dit heeft wellicht met de beveiliging en de vele functionaliteiten te maken, maar kan wel storend zijn.

Verhouding prijs / kwaliteit
Getuige de bovenstaande omschrijving van de applicatie, beoordeel ik de prijs- / kwaliteitverhouding als goed tot zeer goed. De tarieven vind je hier.

UPDATE
Uit contact met MailCamp is gebleken dat de traagheid van de applicatie veroorzaakt wordt door een server die momenteel wordt vervangen. Op korte termijn zal dit dus geen issue meer zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten