woensdag 6 oktober 2010

Review E-mailmarketingtool: Teneo

Dit keer in de categorie “review e-mailmarketingtool”: Teneo, een online applicatie van onze zuiderburen. Als je zelf ook een tool kent die ik absoluut eens onder de loep moet nemen, laat het me dan weten!

Gebruikersvriendelijkheid
Teneo is duidelijk gebouwd voor de internationale markt: alles is in het engels. Voor wie de taal machtig is, is dat uiteraard geen probleem. Anders kan het een drempel vormen. Teneo is een overzichtelijk systeem met duidelijke uitleg over de aangeboden functionaliteiten. De indeling is erg logisch, zodat ook iemand zonder al te veel ervaring zich er vrij vlot thuis zal voelen.

Functionaliteiten
Teneo beschikt over een uitgebreid assortiment aan functionaliteiten: autoresponders, split-testing, verzendmomenten in de toekomst vastleggen, aparte (en zeer gedetailleerde) statistieken voor de verschillende soorten campagnes, en de mogelijkheid om e-mailadressen of domeinen handmatig op een zwarte lijst (de zogenaamde “suppression email list”) te plaatsen.

Naast een applicatie voor e-mailmarketing biedt Teneo ook het inrichten van mailservers op locatie aan als dienst. Derhalve is zij expert op het gebied van “deliverability”, oftewel de kunst van het bereiken van de inbox. Dit is terug te zien in de e-mailmarketingapplicatie: één van de stappen van het verzenden van een campagne is het controleren op aspecten van de nieuwsbrief die hem mogelijk als “spam” zouden laten bestempelen.

Aantrekkelijkheid
Teneo ziet er – globaal gezien – fris uit, al oogt het op sommige punten ietwat sober: het gebruik van standaardbuttons, effen kleurvlakken en (overwegend) tekstlinks dragen hieraan bij. Ondanks (of misschien juist wel dankzij) de eenvoudige opzet is het een prettig pakket om mee te werken: er zijn geen afleidende toeters en bellen.

Support
Hoewel de applicatie voorziet in heldere toelichtingen op de aangeboden functionaliteiten, is er een helpdesk voor gebruikers: hier kunnen zij al hun verzoeken voor ondersteuning indienen, en in het verleden ingediende verzoeken en reacties teruglezen.

Verhouding prijs / kwaliteit
Teneo hanteert geen opstartkosten, supportkosten, of abonnementstarieven. Je betaalt gewoon voor wat je mailt: het tarief begint bij 4 eurocent per bericht, en dit tarief neemt af naarmate men meer berichten per maand verstuurt. De exacte tarieven staan hier: http://esp.teneo.be/index.php/pricingmodel

Op basis van het bovenstaande beoordeel ik de prijs- / kwaliteitverhouding als goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten